1979-1981
Kommentar

Vi er nu i årene 79-81: Godt spil mod overmagten!

Efter volleycup 79, var der et citat i Herning Folkeblad, som gjorde undertegnede alvorligt til grin i naboklubberne Herning, Gjellerup, Tjørring osv. Jeg havde nemlig sagt til Ikast-redaktøren, at vi gerne ville op i 3. division med herrerne i løbet af nogle få år...(der gik 4 år)
Det blev en rimelig sæson (79/80) for jyllandsserieherrerne, men ikke nogen topplacering, trods et godt spillerpotentiale. Alt skulle være lidt for hurtigt og smart. En høj hævning til kanten var næsten pinlig!


På Ikasts 1.hold i JS th. ses Knud Pedersen, Henrik Hven og Jørgen Donslund, der 31 år senere stadig spiller sammen - men nu er avanceret til Danmarksserien. Hvad kan det ikke blive til i løbet af 200 år?

I april 1980 havde vi for 1. gang æren af at arrangere et KFUM forbundsmesterskab for seniorhold. Det medførte også et mesterskab til herre 2 i herre B-klassen. For øvrige hold blev det til en 3. plads i herre mester og en 3. plads i dame C. I løbet af sæsonen kunne man læse følgende overskrifter i aviserne:

 

Godt spil mod overmagten

Ikast KFUM Volley i håbløs opgave mod Herning og Gjellerup KFUM

 

Aviserne i starten af sæsonen 80/81 fortalte også om, at Gjellerup til denne sæson havde fået forstærkning fra flere sider. Også Ikast havde mistet to af sine unge talenter, Henrik Hven og Morten Køhler til Gjellerup, hvilket havde fået Hans Wickman til også at forlade klubben for at spille i Silkeborg, der var i 1. division. Uden de 3 var der kun 6 spillere tilbage på 1. holdet, og det gik egentlig fantastisk godt. Der blev tale om et meget sammenspillet hold bestående af Knud Pedersen, Gunnar Hauge, Bent Nissen, Kenneth Petersen, Jørgen Donslund og Poul Sørensen. Keld Hansen og Peder G. Mortensen kom efterhånden også med på holdet, der fik en ikke spillende træner i Henning Norup fra Brande. De "frafaldne" boede alle i kollektivet på Smallegade i Ikast og var fortsat meget aktive i klubben som trænere og ledere. De fik nye idéer i deres nye klubber. Der var således også fordele for Ikast KFUM ved disse spilleres "faneflugt".
 
FM til piger
Damejuniorholdet, der vandt Ikast Cup i 1979 som piger, fik året efter tilgang af nogle meget små piger, der egentlig var minier og der var også nogle pigespillere med, så deer ved FM blev stillet et rent pigehold. Træneren var Lone Jensen og blandt pigerne sås de to minier Birgithe Bianco og Mette Grove. Højest på holdet var Vibeke Præstholm Sørensen, storesøster til Eigil Præstholm (en trækhest i foreningen på et meget senere tidspunkt). Holdet vandt også pigerækken ved KFUM FM i april 1981. 
 
Fortsat fremgang
Klubbens scrapbog melder i disse år om fortsat fremgang. I 80/81 er man oppe på 7 turneringshold, og Ikast Volley Cup vokser fra 66 til 88 deltagende hold. HIK Aalborg dominerer voldsomt i ungdomsrækkerne ved Volley Cup. De vinder 5 ud af de 7 ungdomsrækkerne, og året efter blev det endda til sejr i 6 ud af 7 mulige.
I 1981 kommer der også lidt at et gennembrud for herrerne, der ved "Midtvejs Cup" i Tjørring kommer med på afbud som rækkens nr. 5 og møder nr. 1, 3 og 4 og taber knebent 2-1 til både Herning nr. 1 og Gjellerup på 3. pladsen for at til sidst vinde over Holstebro. Det var de foreløbigt bedste resultater mod disse klubber, der indtil da var anset for "storebror" og uopnåelige. Vi var stadig trofaste tilskuere til Hernings og Gjellerups hjemmekampe.


I oktober 1981 spillede vi pokalkamp mod Holstebros andethold, Stjernerne, i gymnasiets hal.
For første gang tog vi selv billeder fra kampe.